Organizator

ZINK je prvi bosansko-hercegovački znanstveno-istraživački inkubator koji postoji od 2007. na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Okuplja mlade istraživače, realizira internacionalne projekte u humanističkim i društvenim znanostima, gostujuća predavanja i kolokvije. ZINK je izdavač SOPHOSA, časopisa mladih istraživača koji je indeksiran u nekoliko svjetskih indeksa.

KAS je politička fondacija bliska Kršćansko-demokratskoj Uniji Njemačke (CDU). Kao jedan od osnivača stranke CDU i prvi njemački kancelar, Konrad Adenauer (1876-1967) povezivao je kršćansko-socijalnu, konzervativnu i liberalnu tradiciju. Njegovo ime je simbol demokratske obnove Njemačke, ulaska Njemačke u transatlantsku zajednicu, vizije europskog ujedinjenja i usmjerenja ka socijalnoj tržišnoj privredi. Sloboda, pravda i solidarnost su vodeći principi u djelovanju Fondacije Konrad Adenauer (KAS).


Aida Hadzimusic

Studentica postdiplomskog studija komparativne književnosti i historije umjetnosti, smjer moderna i savremena umjetnost. Radila je kao kustosica na izložbi Love follows function u kafe-galeriji Zvono i na permanentnoj postavci Bošnjačkog Instituta – Fondacije Adil Zulfikarpašić. Bavi se novinarstvom i likovnom kritikom. Zanima se za umjetnost bosanskog srednjovjekovlja, postmodernu književnost i filozofiju. Govori engleski, njemački i španski jezik.
Kontakt: aida.hadzimusic@gmail.com


Ana Zekic

BA historije umjetnosti i francuskog jezika i književnosti, zainteresovana je za modernu i savremenu umjetnost, kinematografiju i lingvistiku. U svojim novijim istraživanjima bavi se pitanjima muzeologije i odnosom javnosti prema umjetničkim institucijama u Sarajevu. Govori francuski, engleski, talijanski i ruski jezik. Trenutno, u statusu redovnog studenta, pohađa MA studij francuskog jezika i književnosti i historije umjetnosti, smjer moderna i savremena umjetnost. Kontakt: zekicanna@gmail.com


Marlena Tanjo

Studentica postidiplomskog studija historije umjetnosti (moderna i savremena umjetnost) i bibliotekarstva. Zavrsila je diplomski studij iz oblasti historije umjetnosti i BHS knjizevnosti. Govori engleski i njemacki jezik. Kontakt: marlena_tanjo@hotmail.com